Fibershed-Route

Doelgroep

Scholieren 10+ en hun gezinnen, professionals & studenten

Doel van het project

Ontmoet boeren, ontwerpers en makers in Nederland. Ontdek hoe deze pioniers innoveren en investeren in natuurlijke textiel producten.

Bevestigde projectpartners & sponsors

Deelnemers aan het Fibershed netwerk kunnen gratis hun evenementen aanmelden.

Projectbegroting

Status

Bekijk de eerste activiteiten waarvoor je al kunt aanmelden!

The Knitwit Stable – Open Dag

Beschrijving

Iedereen draagt kleding; het beschermt je en het is leuk, maar het is ook een zeer belastende sector met sociaal onrecht, veel milieuvervuiling en schade aan de bodem en biodiversiteit. Kennis over waar kleding vandaan komt, hoe deze gemaakt wordt en de waarde van kleding is er vaak niet (meer) of beperkt.

Er is veel interesse vanuit onderwijsinstellingen en professionals voor bedrijfsbezoeken, maar we weten uit gesprekken met de ondernemers in het Fibershed netwerk, dat dit vaak lastig in te plannen is in de dagelijkse praktijk. Daarom kiezen we voor één vaste week per jaar, waarop alle spelers van Grond-tot-Garderobe uitgenodigd worden hun deuren te openen voor geïnteresseerd publiek. Dit jaar van in de week van zaterdag 21 tot en met zaterdag 28 oktober 2023.

Tijdens de Fibershed Route krijgen bezoekers meer inzicht in de route die een kledingstuk aflegt zien, en dat dit ook in Nederland mogelijk is; vanaf de boer van grondstoffen en verwerkers van vezels, via ontwerpers, versierders, makers, verkopers, naar dragers en tot aan de verwerkers van ons textiel afval, Grond-tot-Garderobe.

Deelnemers aan het Fibershed netwerk kunnen gratis een evenement aanmelden op de Fibershed Agenda. Elke betrokken deelnemer geeft zelf op eigen wijze invulling aan deze dag. Dat kan een wandeling over het terrein of de werkplaats zijn, een workshop of lezing en/of demonstratie. Lees hier een verslag van de eerste Fibershed Route 2022.

Wil je ook jouw mooie bedrijf, initiatief of ambacht laten zien? Meld jouw organisatie, project en/of activiteit dan nu aan voor de ‘Fibershed Route 2023’. Mail naar info@fibershed.nl voor meer informatie.

Bekijk hier de voorwaarden en enkele voorbeelden en laat je inspireren door het eerste bevestigde evenement op de Fibershed Route georganiseerd door The Knitwit Stable.

Nieuwbrief

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen? Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief!