Word deelnemer van Fibershed

Groei met ons mee. Samen maken we textiel en kleding die positief bijdraagt aan de natuur en de samenleving.

Als deelnemer

"Sinds ik me heb aangesloten bij Fibershed heb ik veel gelijkgestemden ontmoet. Dit geeft me vertrouwen in dat we samen de noodzakelijke beweging naar een bio-based en circulaire textieleconomie kunnen versnellen."
Iris Veentjer
Ontwerper en oprichter RietGoed

Aanmeldformulier Fibershed Waardenetwerk

Deelnemer ZZP: €50,- per jaar excl. BTW (€60,50 incl BTW), Deelnemer MKB: €150,- per jaar ex BTW (€181,50 incl BTW). Als we de betaling hebben ontvangen kunnen we jouw registratie voltooien.

Voorwaarden Deelname Fibershed Waardenetwerk

Stichting Fibershed Nederland zet zich in voor, biodiversiteit en gezonde bodems door het verbinden en promoten van vraag en aanbod in regeneratief geteelde vezels, regionaal, circulair geproduceerde textiele producten, en jouw belangen. 

De ontvangen contributies komen volledig ten goede aan de activiteiten van Stichting Fibershed Nederland. Deze activiteiten zijn gericht op; onderzoek, ontwikkeling, belangenbehartiging, promotie van en educatie over regionale, regeneratieve toepassingen voor de textiel- en kleding waardeketen in Nederland.

*voorwaarden aanmelding Fibershed Deelnemer MKB:

De jaarlijkse bijdrage aan Stichting Fibershed Nederland bedraagt €150,-  exclusief BTW voor bedrijven en organisaties met KvK registratie, met 3 werknemers of meer.

Deelnemers aan het netwerk van Stichting Fibershed Nederland volgen deze richtlijnen:

  • hebben de ambitie om samen met andere spelers in de betreffende regio’s samen te werken voor het sluiten van de Grond-tot-Garderobe cirkel
  • investeren in de ontwikkeling van regionale, regeneratieve textiel- en modeketens, zoveel mogelijk gekweekt/ingekocht/geproduceerd binnen Nederland dan wel in een straal van 400 km vanaf de bedrijfslocatie
  • omarmen en dragen bij aan gezamenlijk onderzoek naar de ontwikkeling, verwerking en toepassing van organisch afbreekbare materialen, als alternatief voor schadelijke synthetisch textiel en kleding

Vanuit de wetenschap dat enkele van de noodzakelijke schakels in de Grond-tot-Garderobe cirkel niet meer, of slechts in zeer beperkte mate in Nederland aanwezig zijn, werkt Stichting Fibershed Nederland samen met andere Fibershed organisaties in Europa om indien nodig de ontbrekende schakels in te vullen. 

**voorwaarden aanmelding Fibershed Deelnemer ZZP:

De jaarlijkse bijdrage aan Stichting Fibershed Nederland bedraagt €50,- exclusief BTW voor zelfstandige ambachtslieden, makers, ontwerpers, creatievelingen en tuiniers. 

Fibershed deelnemers volgen deze richtlijnen:

  • Zijn gepassioneerd over natuurlijke textielvezels en/of kleding en textiel gerelateerde ambachten en vakmanschap en/of organische kleurstoffen
  • Hebben de ambitie om met andere spelers in de betreffende regio’s samen te werken voor het sluiten van de Grond-tot-Garderobe cirkel
  • Zijn geïnteresseerd in regeneratieve en circulaire landbouw en textielproductie in Nederland
  • Willen hun kennis, inzicht en vaardigheden delen met anderen binnen het netwerk en doorgeven aan nieuwe generaties

Samen meer impact maken; Als collectief zetten we onze gedeelde idealen om in concrete activiteiten en waardevolle lokale producten.

Nieuwbrief

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen? Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief!