Word deelnemer van Fibershed

Groei met ons mee. Samen maken we textiel en kleding die positief bijdraagt aan de natuur en de samenleving.

Sluit je aan bij de groeiende beweging naar een rechtvaardige en regeneratieve textiel- en kledingsector.​

Fibershed is een wereldwijde beweging van 70+ lokale organisaties die regionale vezelsystemen ontwikkelen die de bodem opbouwen en de gezondheid van onze biosfeer beschermen. Als een ‘thought leadership’ en belangenbehartigingsorganisatie die zich richt op samenwerking tussen verschillende sectoren, heeft de non-profitorganisatie een missie om de textiel- en kledingindustrie te mobiliseren en te begeleiden bij het (her)bouwen en versterken van lokale textiel toeleveringsketens op basis van sociale, circulaire en regeneratieve waarden.

Als deelnemer

"Sinds ik me heb aangesloten bij Fibershed heb ik veel gelijkgestemden ontmoet. Dit geeft me vertrouwen dat we samen de noodzakelijke beweging naar een bio-based en circulaire textieleconomie kunnen versnellen."
Iris Veentjer
Ontwerper en oprichter RietGoed

Aanmeldformulier Fibershed Waardenetwerk

Voorwaarden Deelname Fibershed Waardenetwerk

Stichting Fibershed Nederland zet zich in voor biodiversiteit, gezonde bodems en eerlijke korte ketens door het verbinden en promoten van vraag en aanbod in regeneratief geteelde vezels, regionaal, bio-circulair geproduceerde textiele producten, en jouw belangen. 

De ontvangen contributies komen volledig ten goede aan de activiteiten van Stichting Fibershed Nederland. Deze activiteiten zijn gericht op; onderzoek, ontwikkeling, belangenbehartiging, promotie van en educatie over regionale, regeneratieve toepassingen voor de textiel en kleding waardeketen in Nederland.

*voorwaarden aanmelding Fibershed Deelnemer MKB, vanaf 3 werknemers:

De contributie voor deelname aan het ondernemersnetwerk van Stichting Fibershed NL bedraagt €185,-  exclusief BTW (Tarief 2024) voor bedrijven en organisaties met 3 werknemers of meer.

Deelnemers aan het netwerk van Stichting Fibershed Nederland volgen deze richtlijnen:

  • hebben de ambitie om samen met andere spelers in de betreffende regio’s samen te werken voor het sluiten van de Grond-tot-Garderobe cirkel
  • investeren in de ontwikkeling van regionale, regeneratieve textiel en kleding waardeketens, zoveel mogelijk gekweekt/ingekocht/verwerkt/geproduceerd binnen Nederland dan wel in een straal van 400 km vanaf de bedrijfslocatie
  • omarmen en dragen bij aan gezamenlijk onderzoek en ontwikkeling van de teelt, verwerking en toepassing van natuurlijke grondstoffen tot biologische afbreekbare textiele producten, als alternatief voor schadelijke synthetisch textiel en kleding

Vanuit de wetenschap dat enkele van de noodzakelijke schakels in de Grond-tot-Garderobe cirkel niet meer, of slechts in zeer beperkte mate in Nederland aanwezig zijn, werkt Stichting Fibershed Nederland samen met andere Fibershed organisaties in Europa om, indien nodig, de ontbrekende schakels in te vullen. 

**voorwaarden aanmelding Fibershed Deelnemer ZZP (of MKB tot 3 werknemers):

De contributie voor deelname aan het ondernemersnetwerk van Stichting Fibershed NL bedraagt €92,50  exclusief BTW (Tarief 2024) voor zelfstandige ambachtslieden, makers, ontwerpers, creatievelingen en tuiniers. 

Fibershed deelnemers volgen deze richtlijnen:

  • Zijn gepassioneerd over natuurlijke textielvezels en/of kleding en textiel gerelateerde ambachten en vakmanschap en/of natuurlijke kleurstoffen
  • Hebben de ambitie om met andere spelers in de betreffende regio’s samen te werken voor het sluiten van de Grond-tot-Garderobe cirkel
  • Zijn geïnteresseerd in regeneratieve en bio-circulaire landbouw en textielproductie in Nederland
  • Willen hun kennis, inzicht en vaardigheden delen met anderen binnen het netwerk en doorgeven aan nieuwe generaties

Samen meer impact maken; Als collectief zetten we onze gedeelde idealen om in concrete activiteiten en waardevolle lokale producten.

Nieuwbrief

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen? Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief!