Het team

Maak kennis met Fibershed-team dat zich met ambitie, passie en expertise inzet voor de ontwikkeling van een natuurlijk textiel- en kledingwaardenetwerk in Nederland.

Ons doel is de impact van bestaande en nieuwe initiatieven, die bijdragen aan een regionale regeneratieve textiel en mode waardeketen, te vergroten waarbij het beschermen van bodem en biodiversiteit voorop staat

Fibershed Team

Stijntje Jaspers

Creative Circulair Changemaker, Programmadirecteur en Bestuursvoorzitter

Na ruim 25 jaar ervaring in leidinggevende creatieve functies in de internationaal opererende Nederlandse mode-Retail branche zet Stijntje zich nu volledig in voor circulaire textiel en kleding. Als mede-oprichter en bestuursvoorzitter van Stichting Fibershed Nederland focust zij zich op het vertalen van creatieve concepten en vooruitstrevende visies naar de praktische realiteit, door transparante en interdisciplinaire samenwerkingen en educatie programma’s.

Martine Nieuwenhuis

Marketing en E-commerce specialist, Zakelijk Leider en Dagelijks Bestuur

Met ruim 20 jaar ervaring in conceptontwikkeling & projectmanagement in de internationale creatieve industrie als marketing en e-commerce expert, richt Martine zich nu volledig op de ontwikkeling van een nieuw modesysteem. Als mede-oprichter en bestuurslid van Stichting Fibershed Nederland focust zij zich op het opzetten van innovatie en educatie programma’s en dat projecten binnen budget, op tijd en op een verantwoorde manier worden gerealiseerd.

Josephine Vlaanderen

Netwerkspecialist en Coordinator Fibershed Europa

Als industrieel ontwerper heeft Josephine jarenlange ervaring in het onderzoeken van de behoeften van eindgebruikers en het realiseren van nieuwe concepten. Vanuit haar expertise in community-platforms focust zij zich op het activeren van de Fibershed community en zal zij daarnaast innovatieve samenwerkingsprojecten opzetten en begeleiden waarin de verbinding tussen ketenspelers van Grond-tot-Garderobe centraal staat.

Jennifer de Bruyckère

Modeontwerper en Breispecialist, Regio-Regisseur West (ten westen van de IJsel en ten noorden van de Rijn)

Met meer dan 20 jaar ervaring in creatieve functies in de mode van high street fashion tot het luxe segment heb ik besloten om mij te focussen op wat mij echt drijft, vakmanschap, natuurlijke materialen en het overbrengen van kennis. Als knitwear designer en specialist heb ik mij de laatste jaren toegelegd in het onderzoeken en verduurzamen van deze productieketen. Het is tijd dat we weer gaan waarderen wat er dichtbij is en dat natuurlijke grondstoffen een belangrijke bijdrage kunnen leveren aan onze toekomst. Door educatie, samenwerkingen aan te gaan en verbindingen te leggen.

Andrea van Acker

Projectmedewerker Fondsenwerving, Communicatie & Sociale Media 

Gedreven door een wil om bruggen te bouwen tussen lokaal en globaal, met een passie voor natuurlijke vezels. Heeft jarenlang gewoond en gewerkt in het Midden-Oosten met traditionele wol- en zijdeproducten en processen en deed onderzoek naar strategische interventies voor het opschalen van lokale wolindustrie in Zweden, wat haar liefde voor lokale textielketens en mensen samenbrengen alleen maar heeft aangewakkerd. Samen met haar achtergrond in internationale betrekkingen en internationaal recht maakt dat haar vloeiend in het vertalen van beleid naar de ondernemers en begrijpt ze hoe wetgeving te anticiperen. 

Ingeborg Braaksma

Textiel Inkoop- en Productiespecialist, Bestuurslid

Meer dan 40 jaar ervaring in de kledingindustrie met het ontwikkelen van stoffen, prints, kleding en het samenstellen van volledige collecties. Gewerkt voor diverse merken en Retail organisaties met een dwarsdoorsnede in doelgroepen en productcategorieën. Een positieve doorzetter met creatief, commercieel, technisch en analytisch vermogen. In staat anderen te mee te nemen en gewenste resultaten te behalen.

Advies raad

Bryony Jansen van Tuyll

Mede-oprichter Good Brand Guru, Fibershed Europa en Duurzaamheidsadviseur

Portret Yophi Ignacia

Yophi Ignacia

Eigenaar van The Future Mode en country coordinator van Fashion Revolution Nederland.

Reina Ovinge

Eigenaar van The Knitwit Stable

Dieter Van den Broeck

Ontwerpstrateeg en -facilitator, hoofd van 4 Returns Labs bij Commonland

Annemieke Koster

Eigenaar van Enschede Textielstad

Antoine Heideveld

Directeur van Het Groene Brein

Natasha Hulst

Programmadirecteur European Land Commons, Schumacher Center for a New Economics

Samen meer impact maken!

Stichting Fibershed Nederland is opgericht door en voor creatieve en vooruitstrevende boeren, ondernemers, onderzoekers en ontwerpers die willen samenwerken aan de transitie naar een lokaal, circulair en regeneratief textiel waardenetwerk.

Nieuwbrief

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen? Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief!