Het team

Gebruik wat er is of wat er groeit, natuurlijk moet het nieuwe normaal worden!

Ons doel is de impact van bestaande en nieuwe initiatieven, die bijdragen aan een regionale regeneratieve textiel en mode waardeketen, te vergroten waarbij het beschermen van bodem en biodiversiteit voorop staat

Stichting Fibershed Nederland is afhankelijk van donaties om de Grond-tot-Garderobe projecten te faciliteren, Akker-tot-Aarde belangen te behartigen en de educatie doelen te bereiken. 

Bestuur Stichting Fibershed Nederland

Stijntje Jaspers

Oprichter, dagelijks bestuur

“Het roer moet om voor een schonere en eerlijkere wereld, door gebruik van lokale regeneratieve grondstoffen, circulair ontwerpen en herwaardering van de producten die we dagelijks dragen.”

Na ruim 25 jaar ervaring in leidinggevende creatieve functies in de internationaal opererende Nederlandse mode-Retail branche zet zij zich nu volledig in voor circulaire textiel en kleding. Als mede-oprichter en bestuursvoorzitter van Stichting Fibershed Nederland focust zij zich op het vertalen van creatieve concepten en vooruitstrevende visies naar de praktische realiteit, door transparante en interdisciplinaire samenwerkingen.

Martine Nieuwenhuis

Oprichter, dagelijks bestuur

“Door samenwerking, openheid en betrokkenheid van alle belanghebbenden kunnen we een nieuw modesysteem ontwikkelen waarin mensen, de planeet en bedrijven floreren.”

Met ruim 20 jaar ervaring in conceptontwikkeling & projectmanagement in de internationale creatieve industrie als marketing en e-commerce expert, richt zij zich nu volledig op een nieuw modesysteem. Met Good Brand Guru, een internationaal platform dat duurzaamheid-pioniers en verander-leiders uit de internationale mode en textielindustrie samenbrengt en Stichting Fibershed Nederland waarvan ze mede-oprichter is en binnen het bestuur de rol van secretaris op zich neemt. 

Ingeborg Braaksma

Bestuurslid, penningmeester

“Met de kennis en ervaring uit de tijd dat de negatieve sociale- en milieugevolgen van de confectie- industrie nog geen rol speelden, bijdragen aan de transitie naar een duurzame en circulaire sector”

Meer dan 40 jaar ervaring in de kledingindustrie met het ontwikkelen van stoffen, prints, kleding en het samenstellen van volledige collecties. Gewerkt voor diverse merken en Retail organisaties met een dwarsdoorsnede in doelgroepen en productcategorieën. Een positieve doorzetter met creatief, commercieel, technisch en analytisch vermogen. In staat anderen te mee te nemen en gewenste resultaten te behalen.

Regio-Regisseurs

Jennifer de Bruyckère

Regio West (ten westen van de Ijsel en ten noorden van de Rijn)

Iets voor jou?

Regio Oost (ten oosten van de Ijsel en ten noorden van de Rijn)

Sophie Nelissen

Regio Zuid (ten zuiden van de Rijn)

Advies raad

Bryony Jansen van Tuyll

Programmadirecteur European Fibershed Affiliate Hub. Mede-oprichter Good Brand Guru, Duurzaamheidsadviseur

Natasha Hulst

Programmadirecteur European Land Commons, Schumacher Center for a New Economics

Reina Ovinge

Eigenaar van The Knitwit Stable

Dieter Van den Broeck

Ontwerpstrateeg en -facilitator, hoofd van 4 Returns Labs bij Commonland

Annemieke Koster

Eigenaar van Enschede Textielstad

Antoine Heideveld

Directeur van Het Groene Brein

Nieuwbrief

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen? Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief!