Aanbod voor bedrijven

In theorie is er geen verschil tussen theorie en praktijk, in de praktijk wel.

Van theorie naar praktijk

Fibershed Nederland helpt bedrijven en organisaties in het ontwikkelen van sociale, bio-circulaire en regeneratieve textiel-en kledingsystemen.

Door co-creatieprocessen ondersteunen we de noodzakelijke transitie naar een sociaal en afvalvrij textiel- en kledingsysteem. Dit doen we met hulp van pioniers, experts en ervaringsdeskundigen uit de agrarische, wetenschappelijke, technologische, creatieve en commerciële sector en ons (inter)nationale Fibershed netwerk.

Jouw partner in de transitie naar een nieuw textiel- en modesysteem

Om als bedrijf in de textiel- en kledingindustrie te overleven is een nieuw regeneratief systeem nodig. We weten inmiddels allemaal hoeveel schade deze sector aanbrengt. Consumenten zijn steeds beter geïnformeerd en worden mondiger. Er komt meer regelgeving en veel milieuregels worden strenger. Milieubelastende activiteiten worden duurder. Investeringen in het beperken van: energiegebruik, grondstoffen en afval leveren (straks) geld op.

Om in de toekomst nog bestaansrecht te hebben moeten ondernemingen anticiperen op deze nieuwe werkelijkheid. Bedrijven worden steeds meer verantwoordelijk gehouden voor negatieve effecten op mens en milieu. Willen we echt een verandering in gang zetten dan moeten we als ondernemers niet alleen werken aan het verminderen en voorkomen van negatieve effecten maar juist ook positief bijdragen. Het is tijd voor een nieuw sociaal en regeneratief businessmodel.

Introductie Fibershed

Ontdek hoe de textiel- kledingsector positief bij kan dragen aan mens en milieu’
 

Materiaalworkshop

‘Leer over de mogelijkheden en positieve impact van materialen van Nederlandse bodem?’

Productontwikkeling

‘Op zoek naar een partner voor de ontwikkeling van een product van Nederlandse bodem?’  

Fibershed Waardenetwerk

Transitie ondersteuning

‘Benieuwd hoe jouw organisatie (bio)circulaire en regeneratieve businessmodellen kan integreren?’

Heb je een andere vraag? Neem contact met ons op

Nieuwbrief

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen? Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief!