Help ons groeien!

Steun Fibershed met een donatie. Dat kan al vanaf  5 euro!

Stel je een wereld voor, zonder textielafval en waarin alles wat we maken en dragen weer als voeding terug wordt gegeven aan de natuur. 

Gezonde bodem, lucht en schoon water zijn van levensbelang. Hoewel velen zich daar bewust(er) van zijn, produceren en kopen we nog steeds vele malen meer (synthetisch en chemisch behandelde) textiel dan we nodig hebben of kunnen recyclen en opruimen. 

Het is belangrijk nu te investeren in natuurlijke vezels die bijdragen aan de gezonde bodem en zo verbouwd kunnen worden dat de opname van CO2 gemaximaliseerd wordt waardoor deze een positieve bijdrage aan het herstel van ecosystemen leveren. 

Help mee met de ontwikkeling van regeneratieve textiel en kleding, en lever zo een positieve bijdrage aan het herstel van ecosystemen en onze gezondheid.

Doneren

Bedrag

Met jouw donatie:

  • Identificeren we kansrijke natuurlijke gewassen die bijdragen aan een gezonde bodem en geschikte organische restmaterialen, dit doen we in samenwerking met landbouwers, natuurbeschermers en wetenschappers.
  • Behartigen we de belangen van, en werken we samen met, lokale verwerkers van grond tot garen en makers van textiel tot kledingstuk, om de impact van de ontwikkelingen en toepassingen van organische vezels voor lokaal geproduceerde textiel(e) producten te vergroten.
  • Delen we kennis en inzichten met iedereen (boer, wetenschapper, verwerker, ontwerper maker, student en consument) die wil leren over de voordelen, ontwikkelingen en mogelijkheden van natuurlijke textiel van Nederlandse bodem.

Met jouw steun help je om natuurlijke grondstoffen en circulaire productieprocessen het nieuwe normaal te maken in de textielindustrie.

Nieuwbrief

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen? Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief!