Ons aanbod

In theorie is er geen verschil tussen theorie en praktijk, in de praktijk wel.

Van theorie naar praktijk

Fibershed Nederland helpt organisaties in het ontwikkelen van sociale, circulaire en regeneratieve textiel-en mode systemen die bijdragen aan de gezondheid van bodem en biodiversiteit.

In een co-creatieproces, met hulp van pioniers, experts en ervaringsdeskundigen uit de agrarische, wetenschappelijke, technologische, creatieve en commerciële sector en ons (inter)nationale Fibershed netwerk, ondersteunen we de noodzakelijke transitie naar een sociaal en afvalvrij textiel- en modesysteem.

Jouw partner in de transitie naar een nieuw textiel- en modesysteem

Om als bedrijf in de textiel en kledingindustrie te overleven is een nieuw regeneratief systeem nodig. We weten inmiddels allemaal hoeveel schade deze sector aan mens en milieu aanbrengt. Consumenten zijn steeds beter geïnformeerd en worden mondiger. De maatschappij vraagt om regelgeving en veel milieuregels worden steeds strenger. Milieubelastende activiteiten worden steeds duurder terwijl investeringen in het verminderen van energie en grondstofgebruik en het beperken van afvalstromen geld opleveren.

Om in de toekomst nog bestaansrecht te hebben moeten ondernemingen anticiperen op deze nieuwe werkelijkheid. Bedrijven zijn niet alleen verantwoordelijk voor het verminderen en voorkomen van negatieve effecten maar moeten ook positief bijdragen. Het is tijd voor een nieuw sociaal en regeneratief businessmodel.

Introductie Fibershed

Ontdek hoe de textiel- en modesector een rol kan spelen  in herstel van gezonde bodem en biodiversiteit’
 

Wij geven tijdens onze introductie presentatie inzichten in het Grond-tot-Garderobe regeneratieve waardesysteem. Aan de hand van voorbeelden uit Nederland en daarbuiten, laten we zien wat er al mogelijk is. Na afloop van deze presentatie hebben deelnemers meer inzicht in waarom, en vooral hoe het anders kan. 

Deze introductie kan worden uitgebreid met een interactieve workshop waarin deelnemers worden uitgedaagd om ook in hun eigen bedrijf concrete toepassingen te identificeren. 

Deze presentatie kan zowel het Nederlands of Engels, en online als op locatie plaatsvinden 

Prijs vanaf 295 Euro.

Fibershed Waardenetwerk

Transitie ondersteuning

‘Benieuwd hoe jouw organisatie circulaire en regeneratieve businessmodellen kan integreren?’

Wij helpen door gezamenlijk kansen te identificeren, afhankelijk van de fase waarin de organisatie zich bevindt en jullie specifieke vraagstukken. Wij leveren concrete voorbeelden van potentiële routes die de organisatie kan nemen. Indien gewenst verzorgen we daarbij ook praktische en hands-on ondersteuning. We werken hiervoor samen met een divers team van experts in binnen- en buitenland

Als non-profit organisatie zijn we onafhankelijk en kunnen we een competitieve prijsstelling aanbieden. 

We bespreken graag hoe wij jullie kunnen ondersteunen.

Product ontwikkeling

‘Op zoek naar een partner voor de ontwikkeling van een product van Nederlandse bodem?’  

Als ketenregisseur initiëren en coördineren wij onderzoek, innovatie en productontwikkeling voor het regionaal produceren van biologisch afbreekbare textiele producten. Heb jij een bedrijf dat regeneratieve textiel/kleding wil ontwikkelen? Beschikt jouw organisatie over organische (rest)materialen waarvan je wil weten of deze geschikt zijn voor verwerking tot bio-circulair textiel? Of speel je een andere rol in de Grond-tot-Garderobe cirkel? We verkennen graag de mogelijkheden binnen jouw organisatie. 

Neem contact met ons op voor een verkennend gesprek.

Impact meten

‘Wil je huidige impact meten en weten hoe je dit bij kunt sturen naar een positieve impact?’

Wij helpen je inzicht te krijgen in de huidige impact van jouw organisatie en/of productieketen. Vanuit deze basismeting, in samenwerking met ons netwerk van experts stellen we gezamenlijk meetbare doelen voor het verbeteren van processen en impact. We laten zien wat de positieve impact (voor klimaat en samenleving) van een regeneratief Grond-tot-Garderobe product is in vergelijking met een ‘traditioneel/lineair’ product.

Maak een afspraak om te bespreken wat we voor jullie kunnen doen.

Stichting Fibershed Nederland is opgericht om de transitie van de textiel- en kledingsector naar een sociaal en regeneratief systeem te versnellen.

Wij zijn een non-profit organisatie omdat het essentieel is om vrij van het bestaande systeem te kunnen functioneren bij het mede oplossen van deze grote maatschappelijke uitdaging. 

Meer weten?

Nieuwbrief

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen? Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief!