Word Deelnemer van Fibershed

Samen maken we meer impact. Sluit je aan bij het Fibershed Waardenetwerk.

Draag bij aan de ontwikkeling van een rechtvaardige en regeneratieve textiel- en kledingsector. Als collectief zetten we onze gedeelde idealen om in concrete activiteiten en waardevolle lokale producten.

Ontmoet en werk samen met gelijkgestemde ondernemers, verbind je aan een internationaal kennisnetwerk en vind ondersteuning voor innovatie projecten waarmee je met jouw onderneming, producten of ontwerpen positief bijdraagt aan klimaatherstel en een inclusieve lokale economie.

Fibershed biedt een toegankelijk lidmaatschap voor zzp’ers en mkb-ondernemers.

Deelnemer ZZP

bijv. kleine producenten, verwerkers, makers, ambachtslieden en ontwerpers
40,- per jaar, excl BTW
 • Zichtbaar in het Fibershed Waardenetwerk
 • Werk samen met gelijkgestemde ondernemers en professionals
 • Internationaal Kennisnetwerk: Verrijk je kennis en deel jouw ervaring
 • Neem deel aan innovatieve samenwerkingsprojecten
 • Promoot jouw onderneming, innovatie, producten en/of evenementen
 • Webbadge Fibershed voor eigen website

Deelnemer MKB

bijv. grondstof en garen producenten, textiel- en kledingbedrijven, retailmerken
125 per jaar, excl BTW
 • Zichtbaar in het Fibershed Waardenetwerk
 • Werk samen met gelijkgestemde ondernemers en professionals
 • Internationaal Kennisnetwerk: Verrijk je kennis en deel jouw ervaring
 • Initieer innovatieve samenwerkingsprojecten
 • Neem deel aan innovatieve samenwerkingsprojecten
 • Promoot jouw onderneming, innovatie, producten en/of evenementen
 • Webbadge Fibershed voor eigen website

Aanmeldformulier Fibershed Waardenetwerk

Deelnemer ZZP: €40,- per jaar (excl. BTW), Deelnemer MKB: €125,- per jaar (ex BTW). Voor de resterende maanden van een lopend kalenderjaar wordt een vast bedrag  berekend op basis van de prijs per maand. De prijs per maand bedraagt 10% van de jaarlijkse abonneekosten. Na het registreren ontvang je een mailtje met een betaallink. Als we de betaling hebben ontvangen kunnen we jouw registratie voltooien.

Voorwaarden Deelname Fibershed Waardenetwerk

Stichting Fibershed Nederland zet zich in voor, biodiversiteit en gezonde bodems door het verbinden en promoten van vraag en aanbod in regeneratief geteelde vezels, regionaal, circulair geproduceerde textiele producten, en jouw belangen. 

De ontvangen lidmaatschapbijdragen komen volledig ten goede aan de activiteiten van Stichting Fibershed Nederland. Deze activiteiten zijn gericht op; onderzoek, ontwikkeling, belangenbehartiging, promotie van en educatie over regionale, regeneratieve toepassingen voor de textiel- en kleding waardeketen in Nederland.

*voorwaarden aanmelding Fibershed Deelnemer MKB:

De jaarlijkse bijdrage aan Stichting Fibershed Nederland bedraagt €125,-  exclusief BTW voor bedrijven en organisaties met KvK registratie, met 3 werknemers of meer. De bijdrage voor het eerste jaar is naar rato van het aantal kalendermaanden van het Abonnement. Het maandbedrag bedraagt 10% van de jaarlijkse bijdrage. Prijzen voor deelname zijn exclusief BTW.

Deelnemers aan het netwerk van Stichting Fibershed Nederland volgen deze richtlijnen:

 • hebben de ambitie om samen met andere spelers in de betreffende regio’s samen te werken voor het sluiten van de Grond-tot-Garderobe cirkel
 • investeren in de ontwikkeling van regionale, regeneratieve textiel- en modeketens, zoveel mogelijk gekweekt/ingekocht/geproduceerd binnen Nederland dan wel in een straal van 400 km vanaf de bedrijfslocatie
 • omarmen en dragen bij aan gezamenlijk onderzoek naar de ontwikkeling, verwerking en toepassing van organisch afbreekbare materialen, als alternatief voor schadelijke synthetisch textiel en kleding

Vanuit de wetenschap dat enkele van de noodzakelijke schakels in de Grond-tot-Garderobe cirkel niet meer, of slechts in zeer beperkte mate in Nederland aanwezig zijn, werkt Stichting Fibershed Nederland samen met andere Fibershed organisaties in Europa om indien nodig de ontbrekende schakels in te vullen. 

**voorwaarden aanmelding Fibershed Deelnemer ZZP:

De jaarlijkse bijdrage aan Stichting Fibershed Nederland bedraagt €40,- exclusief BTW voor onafhankelijke ambachtslieden, makers, ontwerpers, creatievelingen en tuiniers. De bijdrage voor het eerste jaar is naar rato van het aantal kalendermaanden van het Abonnement. Het maandbedrag bedraagt 10% van de jaarlijkse bijdrage. Prijzen voor Familie deelnemers zijn inclusief BTW.

Fibershed deelnemers volgen deze richtlijnen:

 • Zijn gepassioneerd over natuurlijke textielvezels en/of kleding en textiel gerelateerde ambachten en vakmanschap en/of organische kleurstoffen
 • Hebben de ambitie om met andere spelers in de betreffende regio’s samen te werken voor het sluiten van de Grond-tot-Garderobe cirkel
 • Zijn geïnteresseerd in regeneratieve en circulaire landbouw en textielproductie in Nederland
 • Willen hun kennis, inzicht en vaardigheden delen met anderen binnen het netwerk en doorgeven aan nieuwe generaties

Samen meer impact maken; Als collectief zetten we onze gedeelde idealen om in concrete activiteiten en waardevolle lokale producten.

Nieuwbrief

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen? Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief!