Fibershed Route: Deventer Schaapskudde Wolproject

Ontmoet het Deventer Schaapskudde Wolproject.

Deventer Schaapskudde Wolproject verwerkt wol die van de Deventer schaapskudde komt, en van schapen in de directe omgeving. Met een grote groep vrijwilligers sorteren, wassen, kaarden, spinnen, breien, haken, weven, vilten zij de wol. Zo ontstaan grondstoffen en prachtige producten!

Elke laatste zaterdag van de maand zijn zij aanwezig op de Deventer (H)eerlijke Hanzemarkt, op het Grote Kerkhof in Deventer. Laat u verrassen door de kwaliteit en de ambacht van de handgemaakte producenten. Het Deventer Schaapskudde Wolproject is aanwezig met een kraam waar handgemaakte wollen producten te zien en te koop zijn. Er is een groep projectleden die daar zullen breien en spinnen, zodat ter plekke het ambacht gezien kan worden.

De behoefte aan ambachtelijk gemaakte, lekkere producten, rechtstreeks van de boer groeit. Op de (h)eerlijke hanzemarkt  staan producenten uit de regio met authentieke, pure, eerlijke en met veel kennis en ervaring gemaakte producten. Hier kun je proeven en beleven wat ambacht is. Bovendien zijn het producten met een eigen verhaal. Elke producent wil dit graag op de markt persoonlijk vertellen en laat je graag proeven. Alle producten zijn op een kleinschalige wijze gemaakt.

Deventer (H)eerlijke Hanzemarkt
Elke laatste zaterdag van de maand; dit jaar alleen nog zaterdag 28 oktober van 10.00 tot 16.00 uur, bij de Lebuinuskerk, Grote kerkhof te Deventer.

Fijn als je ons even laat weten of je ook komt. Registreer gratis via eventbrite.

Bekijk het inspirerende programma en kom langs!

Locatie

Nieuwbrief

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen? Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief!