Bacterie-tot-Borduur

Doelgroep

Producenten van PHA en PHBV, wetenschap, creatieve, decoratie, feestkleding, couture sector

Doel van het project

Borduurgaren en pailletten (lovertjes) van biologisch afbreekbaar materiaal ontwikkelen en produceren in een lokale waardeketen.

Bevestigde projectpartners & sponsors

Het Borduurburo

Projectbegroting

FASE 1 start vanaf €3000,-

Status

Dit project bevindt zich in FASE 1: VERKENNING
Vraag uitwerken, stakeholders identificeren en benaderen, partners uitnodigen.
Inventariseren van kansen en barrières.
Financiering voor deze fase vinden.

Beschrijving

Het Borduurburo maakt prachtig borduurwerk en pailletten decoraties voor bekende modeontwerpers. Martine van ‘t Hul de oprichter en eigenaar van het Borduurburo zou graag circulair en minder vervuilend willen werken. Een Polymeer is een organische verbinding waarvan de moleculen bestaan uit een opeenvolging van identieke, of soortgelijke, delen die chemisch aan elkaar zijn gekoppeld. PHA zijn biopolymeren, een familie van natuurlijke kunststoffen, geen plastics maar energieopslag van micro-organismen. Dit materiaal is biologisch afbreekbaar. Pailletten zijn nu gemaakt van kunststof en de (borduur) garens zijn vaak synthetisch. Zou het mogelijk zijn om borduurgarens en pailletten van het biopolymeer uit PHA of PHBV te maken?

We zijn in gesprek met een aantal bedrijven en initiatieven aan de grondstof kant, we zoeken nog bedrijven of wetenschappelijke onderzoekers die de stap van grondstof naar paillet mogelijk kunnen maken.

Past jouw bedrijf, initiatief of project ook in het van ‘Bacterie tot Borduur’ project?
Meld je dan nu aan.

Nieuwbrief

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen? Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief!