Kruid-tot-Kleur

Doelgroep

Landbouw, wetenschap, creatieve sector, textiel- en kledingsector

Doel van het project

Ontwikkeling van inheemse natuurlijke kleurstoffen en deze geschikt maken voor toepassing op schaal voor de kleding & textiel industrie, en daarbij biodiversiteit en gezonde bodem stimuleren en waarborgen.

Bevestigde projectpartners & sponsors

Neem contact op voor meer informatie.

Projectbegroting

Volgt

Status

Dit project bevindt zich in FASE 2: ONDERZOEK
Samenbrengen van kennis en expertise uit de Fibershed community (internationaal) en van partners. Inventariseren van kansen en barrières en het onderzoeken van toepassingen & oplossingen hiervoor.

 

 

Beschrijving

De vraag naar natuurlijke biologisch afbreekbare materialen neemt toe en daarmee ook de behoefte aan natuurlijke verfstoffen. We weten uit de historie dat planten, bomen, wortels, schors en andere organische materialen die biologisch afbreekbaar zijn hiervoor gebruikt kunnen worden. Het Kruid-tot-Kleur project is gericht op de ontwikkeling van schaalbare technieken voor het duurzaam en kleurvast verven van garens, textiel en kleding met gebruik van in Nederland groeiende inheemse natuurlijke grondstoffen.

Gebruiken wat er is en wat er groeit – zonder kunstmatige (schadelijke) toevoegingen.
Focus op inheemse flora die van nut kan zijn voor het kleuren van textiel en bijdraagt aan biodiversiteit en bodem verrijking.

Past jouw bedrijf, initiatief of project ook in het van Kruid-tot-Kleur project?
Meld je dan nu aan.

Nieuwbrief

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen? Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief!