Goede-Gespreksstof

Doelgroep

Scholieren 10-15 jaar en hun gezinnen

Doel van het project

Educatie, Bewustwording, Inspiratie

Bevestigde projectpartners & sponsors

Vormgeving; Jacqueline Elich, De Beeldvink
Productie; Raddraaier SSP drukkers

Projectbegroting

De kosten van dit project zijn begroot op €22.000,-
Eerste editie 1500 stuks voor een verkoopprijs van €14,95

Status

Dit project bevindt zich in FASE 2; ONDERZOEK
grote lijnen inhoud en opbouw boek, opzetten co-creatie, 
planning en begroting, fundraising & stakeholder management

 

Beschrijving

Iedereen draagt kleding; het is leuk en het beschermt ons. Maar de meeste kleding wordt gemaakt in een zeer belastende industrie die zorgt voor sociaal onrecht en veel milieuvervuiling. De kledingsector draagt bij aan de opwarming van de aarde, het verlies van biodiversiteit en uitgeputte bodems. Kennis over waar kleding vandaan komt, hoe en door wie deze gemaakt wordt en de waarde van kleding is er vaak niet (meer).

Met de publicatie van dit boek, wil stichting Fibershed Nederland jongeren inzicht geven in het heden (waarom moet het anders), verleden (hoe was het zo’n 100 jaar geleden) en toekomst (hoe kan het beter) van de Nederlandse textielindustrie. Waarbij we in het stuk toekomst focussen op de kansen en mogelijkheden voor de ontwikkeling van regionale, bodem en biodiversiteit herstellende, natuurlijke vezel- en kleurstof systemen (Akker-tot-Aarde), regionale productieketens en op het verbinden van de dragers met de natuurlijke oorsprong van kleding.

In dit boek krijgt de lezer op een ludiek vormgegeven manier informatie en wordt geïnspireerd tot kritisch zelf nadenken. Door voorbeelden van bestaande ambachten, lokale initiatieven en innoverende ondernemers uit de Nederlandse Grond-tot-Garderobe cirkel laten we zien dat een ander textiel- en kledingsysteem mogelijk is. Met behulp van praktische tips geven we iedereen de mogelijkheid zelf bij te dragen aan deze systeemverandering.

Past jouw bedrijf, initiatief of project ook in het boek ‘Goede gespreksstof, van Grond-tot-Garderobe’?
Meld je dan nu aan, we delen graag ook jouw verhaal!

Nieuwbrief

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen? Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief!