Natural Fiber Stewardship, voor een duurzame toekomst van onze bedrijven

Home - Blogs - Natural Fiber Stewardship, voor een duurzame toekomst van onze bedrijven

Met de NFS ‘Natural Fiber Stewardship’ wil Fibershed Nederland belanghebbenden en MKB-bedrijven in het lokale waardenetwerk ondersteunen met een collectief rentmeesterschapmodel.

Vanuit de vraag hoe we de maatschappelijke doelen van ons waardenetwerk kunnen verankeren in een toekomstbestendige organisatiestructuur en een oplossing bieden voor veelbelovende samenwerkingsprojecten en solo-ondernemers die partners zoeken, is Fibershed in gesprek gegaan met impact ondernemers, economen, juridische en fiscale specialisten om te onderzoeken hoe ondernemers van de toekomst het beste kunnen worden ondersteund met een open en transparante organisatiestructuur.

In deze webinar delen Stijntje Jaspers, Programma Directeur van Fibershed, en Janne de Hoop, Hollands Wol Collectief, een visie waarmee de duurzame toekomst van rechtvaardige, regeneratieve en bio-circulaire textielbedrijven kunnen worden verankerd.

Programma opbouw:
Introductie Natural Fiber Stewardship: Stijntje Jaspers vertelt over de uitgangspunten van de NFS, de doelstellingen en hoe je mee kunt doen.
Inzichten van het Hollands Wol Collectief: Janne de Hoop vertelt over de praktische ‘how to’ die zij ism drie andere impact startups (VanHier, Fairm en Blue Blocks) onder begeleiding van We Are Stewards en met support van Provincie Zuid-Holland ontwikkeld hebben.

Lees meer over Stewardownership

Toekomstbedrijven

Gijsbert Koren, Nina de Korte

Hoe steward-ownership ons bevrijdt van de macht van de aandeelhouder

‘Toekomstbedrijven’ neemt je mee in de absurditeit van het aandeelhoudersmodel en plofbedrijven, én presenteert de helden van de toekomst: stewards.

Bestel dit boek via de jouw lokale boekhandel of op Managementboek.nl: Nederlands.

Indigenous Peoples and the Collaborative Stewardship of Nature

Anne Ross, Kathleen Pickering Sherman, Jeffrey G Snodgrass, Henry D Delcore, Richard Sherman

Dit boek biedt een uitgebreid en globaal overzicht van de theoretische, methodologische en praktische dimensies van co-management. De auteurs evalueren kritisch een reeks managementopties en schetsen vervolgens een innovatief, alternatief model van co-management, het Indigenous Stewardship Model. Ze bieden gedetailleerde casestudies en concrete details voor toepassing in verschillende contexten. Het boek is ideaal voor wetenschappers en studenten, maar ook voor professionals op het gebied van hulpbronnenbeheer en beleid.

Bestel dit boek via managementboek.nl in het Engels

Nieuwbrief

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen? Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief!