Natuurlijk. Het nieuwe normaal!

Ga met ons mee op zoek naar manieren om het textiel- en kledingsysteem natuurlijker, lokaler en gezonder te maken. Ontdek het Fibershed waardenetwerk.

GEBRUIK WAT ER IS EN WAT ER GROEIT

“Het is belangrijk dat we de enorme hoeveelheid vervuilende schadelijke textiel en kleding, gemaakt van synthetische garens, uit gaan faseren. Deze materialen vervuilen onze aarde gedurende hun hele levenscyclus.” 

Grond-tot-Garderobe Ketenregisseur

Stichting Fibershed Nederland zet zich in voor meer aanbod en variatie in natuurlijke vezels en het lokaal produceren van kwalitatief hoogwaardige en biologisch afbreekbare textiel en kleding. Als ketenregisseur brengen wij verschillende ketenspelers samen en begeleiden wij het proces om de Grond-tot-Garderobe cirkel te sluiten. Hierbij focussen we op 4 vezelgroepen, die uiteindelijk als voeding terug de aarde ingaan en bijdragen aan een gezonde bodem, biodiversiteit en maximale CO2-opname.

Plantaardig (cellulose vezels)
De oude bekenden uit de vroegere textielindustrie van Nederland.
Dierlijk (proteïne vezels)
Wol van onze schaapskuddes en huiden uit de vleesindustrie. 
Noviteit (nieuwe vezels)
Gebruik wat er is of wat er groeit, ontwikkelingen van pioniers.
Bio-Circulair (restvezels)
Organische afvalstromen uit de landbouw en de voedingssector.

ONZE KERNTAKEN

“Ons werk is een belangrijke aanvulling op weg naar een sociale, circulaire en regeneratieve textielsector. Het is uniek dat landbouw, de gezondheid van de bodem en het belang van biodiversiteit hierin meegenomen worden” 

Er moet zo snel mogelijk meer aanbod en variatie komen in organische grondstoffen, als alternatief voor schadelijk synthetisch textiel. Steun Stichting Fibershed Nederland dit voor elkaar te krijgen. 

Nieuwbrief

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen? Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief!