Vilt Workshop Beatrice Waanders

Viltworkshops Beatrice Waanders bij de Herders van Balloo in Drenthe

Dit najaar geeft Beatrice Waanders meerdere viltworkshops bij haar favoriete schaapskooi de bekende Herders van Balloo. Deze grootste schaapskudde van Drenthe met rond de 500 Drents Heideschapen wordt geleid door het herdersechtpaar Albert Koopman en Marianne Duinkerken. Albert heeft met ruim 50 jaar ervaring de langste staat van dienst als schaapsherder in Nederland, en was één van de terug fokkers van het historische ras Drents Heideschaap toen deze bijna uitgestorven was. Marianne is naast schaapsherder beeldend kunstenares, in haar inspirerende galerie vind je naast haar eigen werk, haar verzameling kunst en gebruiksvoorwerpen gemaakt met de wol van de kudde door lokale craft-kunstenaars.

De kudde van Drents Heideschapen, begrazen het historische Balloërveld, een gebied vol met hunebedden, grafheuvels en celtic fields, midden in het prachtige Nationaal Park Drentsche Aa met haar esdorpen, oude Saksische boerderijen, en historische kerkjes. Aanbevolen wordt dan ook er een weekend van te maken om dit bijzondere gebied te ontdekken.

Je kunt kiezen uit de workshops Vachtvilten of Wandkleed maken, hieronder vind je de beschrijving en data.

Vilten bij de schaapskooi leent zich goed voor groepsworkshops voor b.v. een bedrijf. Ook zijn er mogelijkheden voor privé-workshops. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Beatrice info@beatricewaanders.com

WORKSHOP WANDKLEED

VILT WORKSHOPS BEATRICE WAANDERS

Maak zelf je eigen wandkleed voor boven de bank of voor op die grote lege muur, met de prachtige wol van het Drents Heideschaap van de Herders van Balloo.

Je wordt in een kleine groep begeleid door de bekende viltkunstenares Beatrice Waanders die ruim 15 jaar ervaring heeft met het maken van wandkleden voor haar klanten van over de hele wereld, zowel als met het geven van viltworkshops. Je gaat verschillende vachten combineren in een schilderachtig wandkleed; stoer en wild, strak en grafisch, met contrast, bont of juist in een licht kleurenschema. Neem een foto mee van de plek in huis waar het werk komt te hangen en ontwerp samen met Beatrice een werk dat bij jouw interieur past.

Praktisch:

Data:                            14 april (vol), 26 mei en 30 juni 2024
Meer informatie:          info@beatricewaanders.com  (ook voor aanmelding wachtlijst)

Locatie: Herders van Balloo in Drenthe

 

WORKSHOP VACHTVILTEN

Inmiddels een klassieker, sinds ruim 10 jaar geeft Beatrice de workshop Vachtvilten bij de Herders van Balloo. De meest pure vorm van vilten, je volgt de contouren van de vacht en je kleed lijkt zo van het schaap afgehaald. Net een gelooide vacht, maar dan vegetarisch want het schaap raakt alleen zijn winterjas kwijt. Resultaat is een stoer en natuurlijk kleed dat elk interieur iets extra’s geeft. Heerlijk om op te liggen, voor de haard te leggen of in een stoel.

Praktisch:

Data:                           18 mei, 6 en 7 juli 2024
Meer informatie:        https://wolfeest.com/viltworkshop/ 

Locatie: Herders van Balloo in Drenthe

 

Bekijk het inspirerende programma en kom langs!

Locatie

Nieuwbrief

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen? Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief!