Wijzig je omslagfoto
Wilder-Land
Wijzig je omslagfoto
Deze gebruikersaccount status is Goedgekeurd

Wilder Land

Wilder Land maakt (on)kruidenthee die Nederlandse biodiversiteit herstelt.

We zijn ervan overtuigd dat we naar een economie toe moeten waar “herstel” centraal staat. Want we putten de aarde nog steeds uit. Op zoek naar manieren om Nederlandse biodiversiteit te stimuleren, ontdekten wij, Daan van Diepen en Matthijs Westerwoudt, de veelzijdige kansen van thee.

De meeste kruidenthee die wij drinken kan je gewoon in Nederland laten groeien. Toch komt bijna alle kruidenthee die in de winkels ligt uit het buitenland, vaak zelfs van buiten Europa. Dus waarom niet in Nederland hier mee aan de slag? Dat scheelt vele kilometers transport, is goed voor onze Nederlandse natuur en levert heerlijke thee op. Win-win-win!

 

Werkwijze

Boeren zijn letterlijk grootgrondbezitters: zij beheren ruim 65% van het Nederlandse grondoppervlak. De biodiversiteit in Nederland verbeteren kan dus alleen als we met boeren samenwerken. Door onze (on)kruiden in te zaaien op de randen van hun akkers en weilanden, creëren we weer kansen voor leven, zoals bijen en vlinders. Zo herstellen we samen met boeren de biodiversiteit in Nederland.

De kruiden die we oogsten voor in onze blends zijn puur natuur, dus onze kruiden weten niet wat het is om bespoten te worden met bestrijdingsmiddelen. Een deel van de kruiden die we zaaien oogsten we om er thee van te maken. De rest, minimaal de helft, laten we staan zodat de insecten ervan kunnen blijven genieten. Vervolgens neemt na de bloeiperiode de wind het over en verspreid de zaden over het land. Zo zullen er in het voorjaar daarna op nog meer plekken kruiden op komen. Langzaam aan neemt de natuur het zo weer over. Lekker wild.

Deze kruiden kunnen natuurlijk ook verwerkt worden als natuurlijke verfstof voor textiel. Wilder Land is een van de samenwerkingspartners in het project Natuurlijke Verfstoffen, van Kruid tot Kleur, van Fibershed Nederland. 

Met de productie van Nederlandse (on)kruidenthee creëren we een nieuw verdienmodel voor boeren die willen bijdragen aan meer biodiversiteit. Win-win-win-win-win.

Met Wilder Land willen we jou laten zien dat een kwaliteitsproduct en natuurherstel heel goed samengaan. Daar wordt de aarde beter van.

Regio West

Ons initiatief gaat over

Boeren van Plant & Dier

Aangeboden diensten en/of producten

Leveren grondstoffen

Gebruikte grondstoffen

Andere planten en (on)kruiden

Nieuwbrief

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen? Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief!