Wijzig je omslagfoto
Hullekes
Wijzig je omslagfoto
Deze gebruikersaccount status is Goedgekeurd

Hul Le Kes

Duurzaamheid gaat niet alleen over grondstof, het gaat net zo goed over mensen

Hul le Kes is opgericht door Sjaak Hullekes en Sebastiaan Kramer als antwoord op de snelle en vervuilende praktijk van de hedendaagse mode. Hul le Kes is een modelabel dat vertrouwt op de kracht van zorgzaamheid, creëren, empathie en esthetiek. Met dit merk creëerden Sjaak en Sebastiaan een alternatief en holistisch systeem, passend bij onze veranderende omgeving.

Alle Hul le Kes artikelen worden met zorg door onze eigen medewerkers bedacht en gemaakt in onze eigen Manufacturing Studio in Arnhem. Dit biedt meer dan transparantie alleen, het stelt ons in staat om een bijna uitgestorven beroep in West-Europa terug te brengen. Naast het maken van kleding biedt het bedrijf een plek voor herstel, vakmanschap en creativiteit.

In onze Productie Studio (Studio Ryn) werken we samen met educatieve partijen zoals Rijn IJssel; het aanleren van de vaardigheden en technieken van productie. Bij de Hul le Kes Recovery Studio verwelkomen we diegenen die moeite hebben met het omgaan met de uitputting en perfectie die de samenleving vereist, om een rustige en veilige ruimte te vinden voor revalidatie.

We kiezen er bewust voor om imperfectie in mensen en materialen te omarmen. Bij Hul le Kes vinden we schoonheid in de gebruikssporen van vorige eigenaren en moedigen we anderen aan dit ook te doen. Dat doen we niet alleen omdat het duurzaam is, maar ook omdat er zo'n rustige rijkdom te vinden is in het focussen op deze details vol verhalen. Door imperfecte materialen en mensen te omarmen, heeft elk kledingstuk dat we maken zijn eigen uniekheid en handschrift.

Imperfectie toont ons het ware karakter van zowel mensen als producten. Daarom besteden we ook graag aandacht aan de karakters van onze medewerkers, vrijwilligers, stagiaires en anderen binnen ons bedrijf. Focussen op de schoonheid van imperfectie zorgt ervoor dat we circulair kunnen werken en met onze Hul le Kes Recovery Studio en in house Manufacturing Studio

Hul le Kes Recovery Studio

Onze maatschappij vraagt veel van mensen, textiel en het milieu. De Hul le Kes Recovery Studio is opgericht om afstand te nemen van die vragen en een alternatief te laten zien voor het huidige systeem. In de Recovery Studio bieden we een veilige omgeving voor mensen om te herstellen van de hoge eisen en verwachtingen die de maatschappij neerlegt. Hul le Kes is deze studio gestart voor mensen met mentale of psychische problematiek zoals depressie, burn-outs, vaalangst, eenzaamheid, autisme of elk ander mentaal probleem waardoor een fijne connectie ontbreekt met de stressvolle maatschappij. 

Hul le Kes is een Social Enterprise om ervoor te zorgen dat we onze sociale en ecologische missies kunnen blijven volgen.

Regio Oost

Ons initiatief gaat over

Ontwerpen & Maken van kleding & accessoires

Aangeboden diensten en/of producten

Verven, Ontwerpen, Patroon maken, Naaien, Borduren, Verkopen, Repareren

Gebruikte grondstoffen

Bastvezels (bijv. hennep/vlas/netel), Reststromen agri-food, Overig

Nieuwbrief

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen? Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief!