Officiële kick-off van NEWTEXECO

Graag nodigen we je uit voor de officiële kick-off van NEWTEXECO, de research community New Textile Ecosystems van ArtEZ, Hogeschool van Amsterdam, Saxion en een groot aantal bedrijvenpartners.

Wanneer: 21 september, 14:00u – 16:30u (inloop vanaf 13:30u)
Waar: ArtEZ Theatrium, Onderlangs 9, Arnhem met afsluitende borrel in Museum Arnhem

In NEWTEXECO slaan we, ondersteund vanuit de SPRONG-regeling van NWO-SIA, de handen ineen om middels ons onderzoek en innovatie de transitie naar een duurzame waardeketen voor textiel te versnellen, met design als belangrijkste spil.

NEWTEXECO zal bestaande samenwerkingen versterken en nieuwe opzoeken, zoals met andere hogescholen en universiteiten, bedrijven, ontwerpers, maar ook met consumenten en fabrikanten. Nieuwe ecosystemen van kennisontwikkeling en innovatie zullen ontstaan én versterkt worden.

In aanwezigheid van de colleges van bestuur van de drie hogescholen zullen we NEWTEXECO feestelijk in brede kring presenteren onder de deskundige leiding van dagvoorzitter Marieke Eyskoot, expert, spreker en schrijver op gebied van duurzame mode.
De keynote wordt gegeven door Marina Crnoja-Cosic, de nieuwe President van Textile ETP, het Europese Technologieplatform voor textiel en kledingindustrie. Ze ziet innovatie door studenten en onderzoekers als cruciaal in de transitie naar een groenere, gedigitaliseerde, circulaire en inclusieve economie, en noodzakelijk voor het realiseren van de EU-doelstellingen voor een duurzame mode- en textielsector.

Wil je er ook bij zijn? Schrijf je vandaag nog gratis in via dit formulier.

Locatie

Nieuwbrief

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen? Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief!