Masterclass The Knitwit Stable

Masterclass The Knitwit Stable

Boerderij en breistudio The Knitwit Stable is brengt de gehele productieketen in beeld: van het houden van de dieren, het verwerken van Nederlandse wol in garens tot aan de productie van een lokaal en eerlijk gemaakt wollen eindproduct. Ze bieden de masterclasses aan voor zowel voor professionals als particulieren.

1. DE WERELD ACHTER EEN TRUI
From sheep to shop & from global to local.

Een nieuwe trui is vaak snel gekocht. Maar welke wereld gaat er schuil achter jouw wollen trui? Op onze boerderij met breistudio laten we je tijdens de Masterclass ‘De wereld achter een trui’ kennis maken met het maakproces van jouw wollen trui. Hierdoor krijg je inzicht in de wol keten, het ambacht en alle facetten die komen kijken bij het produceren van een trui. Je maakt kennis met onze merinoschapen, Texelaar schapen en angorageiten. Je leert over dierenwelzijn, het scheren van de vachten, de verschillende kwaliteiten wol en over de eigenschappen en toepassingen van wol. Daarnaast laten we zien hoe garen tot stand komt en demonstreren we het maken van een trui. Ook tonen we onze documentaire “From goat to garment” .
Na deze masterclass weet je alle ins en outs over de gang van zaken in de mode-industrie, de wolindustrie en hoe een trui gemaakt wordt. En vooral ook waar je zelf op kan letten bij de aankoop van een trui.

2. ZELF AAN DE SLAG
Over de wereld achter een trui én het maken van Nederlandse wollen muts.

Naast bovenstaande masterclass de wereld achter een trui ga je in de middag ook zelf aan de slag. Je krijgt uitleg en instructies om een muts te breien op een Brother handbreimachine. Deze masterclass duurt tot vier uur. Je gaat naar huis met een zelfgebreide muts van Hollandse garen.

Voor wie: Particulieren (ervaring is niet vereist)

Duur: Deze masterclass is van 10:00 tot 16.00 met een inloop om 9:30 met koffie/thee met een snack en er is een lunch inbegrepen.

Kosten: De kosten om deze masterclass te volgen bedragen €225,- incl. btw per persoon, inclusief lunch & een wollen muts van Nederlandse wol.

Stuur een e-mail naar info@theknitwitstable.nl om je aan te melden!

Locatie

Nieuwbrief

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen? Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief!