Fibershed Route 2023

Maak kennis met ontwerpers, makers en andere betrokken producenten in Nederland.

Ontdek hoe ontwerpers, onderzoekers en ondernemers samenwerken om het textiel- en kledingsysteem natuurlijker, lokaler en gezonder te maken. Tijdens de Fibershed Route ervaar je de route die een kledingstuk aflegt, van Grond-tot-Garderobe, en dat dit ook in Nederland mogelijk is. Ontmoet de boeren, molenaars, kaarders, spinners, wevers, breiers, viltwerkers, natuurlijke ververijen, ontwerpers, patroontekenaars en makers van de garderobe van Nederlandse bodem. Elke betrokken ondernemer geeft zelf op eigen wijze invulling aan deze open dagen. Dat kan een wandeling over het terrein of de werkplaats zijn, een workshop of lezing en/of demonstratie.

Boeklancering Goede Gespreksstof

Dit najaar publiceert Fibershed het boek Goede Gespreksstof. Een boek voor jongeren (10+) over de impact van kleding. Het boek laat jongeren op creatieve manier zien dat kleding geen goedkoop product is, dat er waardevolle grondstoffen zijn gebruikt om onze kleding te maken, en dat het geen wegwerpartikel is. Het boek staat vol inspirerende rolmodellen, als modeontwerper Joline Jolink, AMFI-directeur José Teunissen en MUD Jeans oprichter Bert van Son. Maar ook jongeren komen aan het woord, zoals de 12-jarige Yasmine. Zij zegt over kleding: “Ik denk er niet veel over na, over wat ik draag, maar erover leren vind ik wel leuk.”

Tijdens de Fibershed Route kun je in gesprek gaan met het team van Fibershed. Op verschillende locaties is zullen zijn aanwezig zijn om het boek te presenteren en persoonlijk te overhandigen aan de donateurs van de succesvolle crowdfunding campagne via voordekunst.nl, die het boek als tegenprestatie hebben gekozen.

Meldt je nu gratis aan voor een bezoek aan de Fibershed Route;

Locatie

Nieuwbrief

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen? Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief!